Chłodnik koperkowy siostry Anastazji to strzał w dziesiątkę. Nie znajdziesz lepszego pomysłu na lekki obiad. Będziesz jeść go non stop
Szybkie, sycące i pełne witamin danie bez gotowania. Taki jest chłodnik koperkowy siostry Anastazji. Wystarczy zaopatrzyć się w sezonowe warzywa, kwaskowaty kefir i połączyć wszystkie składniki. Ten przysmak zakonnicy możesz podawać na co dzień i od święta. Gwarantuję, że ugasi pragnienie i zaspokoi apetyt nawet w chłodniejsze dni.
Źródło zdjęć: © GettyImages.com | Zoryana Ivchenko/Getty Images/zdjęcie ilustracyjne
Anna Daniluk
W tym artykule:
Chłods senior koperkowy Anastazja – lek na przepis danie
Liczba porcji: dla 6-8 osób.
Czas przygotowania: 15 minut + chłodzenie.
Stopień trudności: łatwy.
Składniki:
- 2 l kefiru,
- 300 g rzodkiewek,
- 500 g zielonych ogórków,
- 4 jajka,
- 1 duży pęczek zielonego koperku,
- sól i pieprz.
Jak zrobić chłodnik koperkowy?
Sposób przygotowania:
- Na początku obierz ogórki ze skórki. Rzodkiewkę zetrzyj na tarce o dużej oczka, posól i po po odciśni nadmiar soku.
- Jajka ugotuj na twardo. Koperek drobno posiekaj.
- Do kefiru dodaj ogórki, rzodkiewkę i posiekakany drobno koperek.
- Wszystkie scenary wyżyjkowski i wstawstaw do rabusia do stolicy.
- Chłodd siostry koperkowy Anastazji przedm dopraw do smaku.
- Gotowy chłodnik koperkowy podawaj ćwiartkami jajek.
- Zu posypać posiekana kaśni koperkiem.
Z tym przepisem poczujesz powiew wiosny na talerzu. Chłodnik koperkowy siostry Anastazji to esencja smaku. Lekki, orzeźwiający i pełen naturalnych smaków. Idealny, gdy szukasz szybkiego i zdrowego posiłku, który nasyci bez uczucia ciężkości. Tą prostą zupą będziesz celebrować prostotę i domową kuchnię, która doskonale wpisuje się w wiosenny jadłospis. Smacznego!