Zachwycające roladki z kurczaka ze szpinakiem. Mięso drobiowe wychodzi nieziemsko soczyste. Pyszny i pomysłowy obiad
W tym artykule:
Boli od samego patrzenia. Rower aż wyrzuciło w powietrze
Pyszne i soczyste roladki z kurczaka to dowód na to, że posiłek nie musi być skomplikowany i długotrwały w przygotowaniu, żeby wyglądać efektownie i jeszcze lepiej smakować. Przepis, który mam dziś dla ciebie, jest bardzo prosty i nie może się nie udać. Wystarczą trzy kwadranse, żeby podać rodzinie smakowity obiad. Jeśli nie wiem, czym faszerować roladki z kurczaka, to proponuję pyszne nadzienie ze szpinaku i sera feta. Ten duet doskonale smakuje w połączeniu z mięsem drobiowym. Ważne jest to, aby przed zapiekaniem szybko obsmażyć kurczaka na rozgrzanym oleju. Obsmażanie gwarantuje nam, że smak zostanie zamknięty w środku, a mięso nie będzie wyschnięte na wiór po upieczeniu. 
W galerii możesz zobaczyć etapy przygotowania roladki z kurczaka ze szpinakiem
Soczyste roladki z kurczaka z piekarnika - pomysł na prosty obiad
Czas przygotowania: 45 minut
Porcja: 4 osoby
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka lub 1 podwójna,
 - 200 g mrożonego szpinaku,
 - 150 g sera feta,
 - gałka muszkatołowa,
 - łyżeczka soku z cytryny,
 - kolorowy pieprz,
 - sól,
 - łyżeczka masła,
 - olej do smażenia.
 
Jak przygotować roladki z kurczaka ze szpinakiem?
Sposób przygotowania:
- Szpinak podsmażyłam na maśle, dodałam rozkruszoną fetę, posoliłam i doprawiłam gałką muszkatołową.
 - Oczyściłam piersi z kurczaka i przekroiłam je na cieńsze plastry.
 - Plastry z piersi delikatnie robiłam tłuczkiem. Jeśli uda ci się pokroić filet na bardzo cienkie plastry, nie musisz już ich rozbijać.
 - Mięso posoliłam i doprawiłam kolorowym pieprzem.
 - Na środku każdego plastra ułożyłam farsz ze szpinaku i zawinęłam w roladkę.
 - Roladki podsmażyłam przez minutę na mocno rozgrzanym oleju. Dzięki temu mięso pozostanie soczyste w środku.
 - Ułożyłam roladki w zamykanym naczyniu żaroodpornym, wlałam sos ze smażenia i zapiekałam przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.