Amerykanie podbijają Warszawę. Otworzą dwa lokale znanej sieci fast foodów. Wybrano miejsca

Amerykańska sieć fast foodów znana głównie ze smażonego kurczaka i kanapek z kurczakiem, zapowiada kolejne otwarcia lokali w Warszawie. Wybrano dwie lokalizacje, w których powstaną słynne, pomarańczowe restauracje. Jak mówią przedstawiciele marki, nowe restauracje są odpowiedzią "na rosnące zainteresowanie i ogromne zapotrzebowanie warszawskich klientów".
Kolejki podczas otwarcia pierwszej restauracji w Warszawie
Źródło zdjęć: © Polska Press Grupa | Aleksy Witwicki
Redakcja Warszawa
  • Kolejki podczas otwarcia pierwszej restauracji w Warszawie
  • Kolejki podczas otwarcia pierwszej restauracji w Warszawie
  • Tak wyglądają restauracje Popeyes
  • Kolejki podczas otwarcia pierwszej restauracji w Warszawie
[1/4] Źródło zdjęć: Polska Press Grupa | Aleksy Witwicki

Amerykańska sieć podbija Warszawę

Ta sieć obecna jest na warszawskim rynku od niespełna dwóch lat. W 2023 roku zadebiutował pierwszy lokal w Złotych Tarasach. Nie trzeba było długo czekać na kolejne otwarcia. Po udanym starcie przyszła kolej na restaurację w Blue City, Galerii Młociny i Jankach. Właśnie ogłoszono, że to nie koniec podboju Warszawy. Kolejne dwie restauracje pojawią się już wkrótce w dwóch flagowych centrach handlowych:

  • Galerii Mokotów,
  • Arkadii.

- To odpowiedź na rosnące zainteresowanie i ogromne zapotrzebowanie warszawskich klientów na unikalne smaki rodem z Luizjany - mówią przedstawiciele amerykańskiej sieci Popeyes.

Warszawa spragniona fast foodów?

Można wnioskować, że w stolicy Polski trwa prawdziwy boom na fast foody. Mimo że w mieście działa sporo popularnych sieci, zainteresowanie wśród mieszkańców nie słabnie. Rynek jest mocno konkurencyjny, a mimo to wkrótce do gry dołączą kolejne dwa lokale amerykańskiej marki Popeyes.

- Mimo, że w Warszawie prowadzimy już 3/4 restauracje, to wciąż dostajemy pytania o kolejne lokalizacje. To wyraźny sygnał, że nasz koncept się przyjął, a mieszkańcy stolicy chcą więcej Popeyes. Bardzo nas to cieszy, a rozszerzenie obecności w Warszawie jest dla nas priorytetem. Stolica to rynek z ogromnym potencjałem, a naszym celem jest dotarcie do jak najszerszego grona odbiorców w całym mieście – mówi Kamila Węcka, Marketing Manager Popeyes w Polsce.

Pierwsze otwarcie restauracji Popeyes w Warszawie odbyło się dokładnie 21 września 2023 w Złotych Tarasach. Kilka godzin przed oficjalnym otwarciem na miejscu utworzyła się długa kolejka osób, które nie tylko chciały spróbować luizjańskiego kurczaka, ale także skorzystać z promocji w dniu otwarcia.

Wówczas pierwsze trzy osoby z kolejki otrzymały kupon o nazwie "Chicken Sandwich na rok za free". Sto klientów dostał także kupony na darmową Chicken Sandwich, do wykorzystania w dniu otwarcia. Czy podobne promocje czekają na warszawiaków tym razem? Na szczegóły musimy poczekać, ale z pewnością poinformujemy o tym na portalu Warszawa.naszemiasto.pl. Tymczasem zapraszamy w podróż do przeszłości. Poniżej relacja zdjęciowa z debiutu restauracji z Złotych Tarasach:

Nie tylko Warszawa

Jak informują przedstawiciele maki, nowe lokale w Warszawie to część szerszej strategii rozwoju Popeyes w Polsce. Przypomnijmy, że marka tylko w 2025 roku otworzyła 6 restauracji, a teraz zapowiada kolejne otwarcia w:

  • Krakowie (centrum handlowe Bonarka)
  • we Wrocławiu (Wroclavia)
  • dwa lokale w Warszawie (Galerii Mokotów, Arkadii).

Otwarcie kolejnych restauracji w Warszawie stworzy dziesiątki miejsc pracy. Marka cały czas kontynuuje rekrutację do swojego zespołu. Aktualne oferty pracy dostępne są na stronie: www.popeyespolska.olx.pl.

Co w menu Popeyes?

Co więc przyciąga klientów do Popeyes? Sieć skupia się na autentycznych smakach kurczaka z Luizjany. Marka obecna jest na rynku od 1972 roku i zasłynęła na całym świecie dzięki recepturze marynowania kurczaka przez 12 godzin w mieszance inspirowanej Luizjaną oraz chrupiącej panierce. Głównym punktem oferty jest Chicken Sandwich. Oto przykładowe pozycje z menu:

  • Coleslaw Chicken Sandwich,
  • Cheese Wings,
  • Red Hot Honey Wrap,
  • Chicken Sandwich,
  • Blueberry&Peanut Premium Shake,
  • Shake waniliowy.

Wybrane dla Ciebie

Staatsoper Hannover: Ewa Vesin debiutuje w roli Ortrudy w "Lohengrinie"
Staatsoper Hannover: Ewa Vesin debiutuje w roli Ortrudy w "Lohengrinie"
Kielce: Koncert Levente Kuzma w bazylice katedralnej
Kielce: Koncert Levente Kuzma w bazylice katedralnej
Nowe Strącze: Ukradł samochód, a potem porzucił go w polu
Nowe Strącze: Ukradł samochód, a potem porzucił go w polu
Talar: Samochód wpadł do stawu. Na jezdnię wbiegła sarna
Talar: Samochód wpadł do stawu. Na jezdnię wbiegła sarna
Da Ponte Opera Festival: Mariana Poltorak jako Donna Elvira
Da Ponte Opera Festival: Mariana Poltorak jako Donna Elvira
Czasem słońce czasem deszcz, czyli zmienny weekend w Międzyzdrojach
Czasem słońce czasem deszcz, czyli zmienny weekend w Międzyzdrojach
Szczecin: Bazylika Archikatedralna. Gotycka perła z tarasem widokowym
Szczecin: Bazylika Archikatedralna. Gotycka perła z tarasem widokowym
Wrocław: Ulice Drzewieckiego i Bajana wciąż rozkopane. Kiedy koniec remontów?
Wrocław: Ulice Drzewieckiego i Bajana wciąż rozkopane. Kiedy koniec remontów?
Kielce: Finałowy koncert Kapeli Podwórkowej SCYZORY w Wojewódzkim Domu Kultury zakończył letni cykl spotkań muzycznych
Kielce: Finałowy koncert Kapeli Podwórkowej SCYZORY w Wojewódzkim Domu Kultury zakończył letni cykl spotkań muzycznych
Warszawa: Ciężarówka spadła z nasypu na węźle Opacz. Droga zablokowana
Warszawa: Ciężarówka spadła z nasypu na węźle Opacz. Droga zablokowana
Radom: Uliczka Tradycji. Wystąpił zespół Warszawskie Combo Taneczne
Radom: Uliczka Tradycji. Wystąpił zespół Warszawskie Combo Taneczne
Radom: Uliczka Tradycji. Rynek cofnął się w czasie podczas pokazu mody z lat 20. i 30. XX wieku
Radom: Uliczka Tradycji. Rynek cofnął się w czasie podczas pokazu mody z lat 20. i 30. XX wieku