Kacze Sekrety we Włocławku po Kuchennych Rewolucjach TVN. Zdjęcia, menu
W tym artykule:
- Kuchenne Rewolucje we Włocławku
- Uroczysta kolacja w Kaczych Sekretach
- Restauracja Kacze Sekrety we Włocławku - menu, ceny
- Przystawki
- Dania główne
- Pierogi
- Desery
- Tak wyglądają Kacze Sekrety po "Kuchennych Rewolucjach" - wideo Tak po "Kuchennych Rewolucjach" Magdy Gessler wyglądają Kacze Sekrety we Włocławku. Zdjęcia Ta była zapowiedź odcinka "Kuchennych Rewolucji" z Włocławka w TVN
Kuchenne Rewolucje we Włocławku
"Kuchenne Rewolucje" Magdy Gessler nieustannie cieszą się dużą popularnością wśród widzów TVN. Znana restauratorka, Magda Gessler, od 15 lat przemierza Polskę, doradzając właścicielom lokali gastronomicznych. Program miał swoją premierę w marcu 2010 roku. Do tej pory powstało 30 sezonów, w których Magda Gessler pomaga właścicielom restauracji stanąć na nogi.
Chociaż Magda Gessler przeprowadzała już "Kuchenne Rewolucje" w wielu lokalach na terenie Kujawsko-Pomorskiego, dopiero w maju 2024 roku program dotarł po raz pierwszy do Włocławka.
W czwartek, 17 października 2024 roku, po godzinie 21:30, mogliśmy zobaczyć, jak poradziła sobie dawna Karczma Kujawska. Tego dnia odbyła się premiera odcinka, który był siódmym odcinkiem 29. sezonu "Kuchennych Rewolucji". Odcinek jest również dostępny w serwisie Player. Powtórka programu w TVN będzie miała miejsce 10 lipca 2025 roku (o 21:35).
Uroczysta kolacja w Kaczych Sekretach
Magda Gessler zamówiła czerninę i golonkę, które przygotowała szefowa kuchni Iwona, teściowa Eweliny właścicielki Karczmy. Zachwyciła się tymi daniami. Do gustu nie przypadł jej kotlet mielony.
Tradycyjnie, po zakończeniu "Kuchennych Rewolucji", które przeprowadza Magda Gessler, odbyła się uroczysta kolacja. Wśród zaproszonych gości, którzy odwiedzili Kacze Sekrety (nagranie miało miejsce w środę, 22 maja 2024 roku) znalazł się m.in. prezydent Włocławka.
Opinie gości zaproszonych na uroczystą kolację wieńczącą "Kuchenne Rewolucje" były bardzo optymistyczne.
- kacza wątróbka znakomicie doprawiona
- przepyszny sos
- była to wspaniała uczta kulinarna
- nigdy nie jadłam, takich kotletów
- świetnie wyważone smaki
Restauracja Kacze Sekrety we Włocławku - menu, ceny
W menu restauracji Kacze Sekrety, która przeszła Kuchenne Rewolucje pod okiem Magdy Gessler, znaleźć można tradycyjne potrawy w nowej odsłonie. W karcie są oczywiście dania Magdy Gessler.
Poniżej dania i ich ceny z restauracji Kacze Sekrety we Włocławku.
Przystawki
- Tatar Wołowy (200g) – 34 zł
Podawany z siekanym ogórkiem, cebulką i pieczywem naszego wypieku. - Smalec Kujawski – 17 zł
Serwowany z ogórkiem kiszonym i pieczywem naszego wypieku. - Wątróbka Kacza – 21 zł
Panierowana w owsie, mus z rabarbaru i żurawiny z zielonym chrzanem.
Przepis Magdy Gessler. - Czernina – 27 zł
Z kluską ziemniaczaną z dodatkiem czarnuszki. - Żurek – 27 zł
Na domowym zakwasie z białą kiełbasą i kraszonymi ziemniakami. - Grzybowa – 23 zł
Zupa Szefowej Kuchni. - Flaki tradycyjne – 22 zł
Podawane z pieczywem naszego wypieku. - Rosół – 20 zł
Z makaronem naszej produkcji.
Dania główne
- Kacze udo (200g) – 42 zł
Z ziemniakami okraszonymi skwarkami, podawane z czerwoną kapustą.
Przepis Magdy Gessler. - Pierś z kaczki – 45 zł
Serwowana z pierożkami z truskawką, smażonymi na maśle klarowanym i jabłkiem.
Przepis Magdy Gessler. - Kaczka
- Cała – 130 zł, pół – 70 zł
Podawana z kluskami lanymi i jabłkiem z żurawiną. - Wątróbka drobiowa (250g) – 36 zł
Zapiekana serem i pieczarkami, z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. - Panierowany kotlet drobiowy (250g) – 37 zł
Z ziemniakami i surówką. - Golonka (ok. 500g) – 55 zł
Podawana z pieczywem naszego wypieku, chrzanem i musztardą. - Kluski ziemniaczane (350g) – 34 zł
Z białym serem i okrasą. - Polędwiczka wieprzowa – 49 zł
W sosie tymiankowym z kaszą. - Kotlety z kaczki – 39 zł
Podawane z okraszonymi ziemniakami i surówką z buraczka.
Przepis Magdy Gessler. - Kotlet de Volaille (250g) – 38 zł
Z masłem i serem, z ziemniakami i surówką. - Kotlet schabowy z kością (350g) – 46 zł
Z dodatkiem karkówki, z ziemniakami i surówką. - Dorsz w panierce (300g) – 49 zł
Z pieczonymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. - Placki ziemniaczane (4 szt.) – 25 zł
Ze śmietaną lub sosem czosnkowym. - Stek z polędwicy wołowej – 87 zł
Podawany z pieczonymi ziemniakami, rozmarynem i pomidorkami koktajlowymi.
Serwowany na kamieniu lawowym.
Pierogi
- Pierogi ze szpinakiem (8 szt.) – 29 zł
- Pierogi z pieczarkami i serem (8 szt.) – 28 zł
- Pierogi z malinami (8 szt.) – 30 zł
- Pierogi z serem na słodko (8 szt.) – 28 zł
- Pierogi ruskie z cebulką (8 szt.) – 27 zł
- Pierogi z mięsem i okrasą (8 szt.) – 30 zł
- Pierogi dnia (8 szt.) – 28 zł
Desery
- Szarlotka z rabarbarem – 21 zł
Podawana z musem buraczanym i mrożonym sorbetem truskawkowym. - Lody w pucharku – 17 zł
Z owocami i bitą śmietaną. - Ciasto sezonowe – 19 zł
Tak wyglądają Kacze Sekrety po "Kuchennych Rewolucjach" - wideo Tak po "Kuchennych Rewolucjach" Magdy Gessler wyglądają Kacze Sekrety we Włocławku. Zdjęcia Ta była zapowiedź odcinka "Kuchennych Rewolucji" z Włocławka w TVN
Jak długo można czekać na spełnienie swoich marzeń? Ewelina czekała bardzo długo. Bo najpierw nie było za co, potem nie było jak, a potem… wreszcie nadeszła ta chwila, ale… rzeczywistość okazała się mniej piękna i kolorowa niż marzenia. Karczma nie nazywa się Rzym tylko "Kujawska", a z pomocą ruszyć musiał nie Mistrz Twardowski, ale "rewolucyjna ochmistrzyni" - Magda Gessler - tak TVN zapowiadał odcinek programu TVN. - Tym razem droga wiodła do Włocławka, historycznej stolicy Kujaw i jednego z najstarszych miast w Polsce. Choć lokal nie "zatrzymał się" w wiekach średnich, ale w PRL-u już tak. Co ciekawe prowadzą go na co dzień mieszkańcy Londynu. W dużej mierze, jak to się teraz mówi, "on-line" i "na łączach". Tyle tylko, że problemy nie znikają w cyberprzestrzeni, za to mnożą się na kuchni, a zieją pustką na sali. I choć jak w każdej dobrej bajce gdzieś tam znajduje się prawdziwy, przecudowny, ukryty skarb to… nawet Magda Gessler jak i Salomon z pustego nie naleje, ale to, co jest cenne i bezcenne, może pomóc zamienić w złoto. To będzie rewolucja pełna pasji, energii, pełnego zaangażowania, miłości do gotowania i goszczenia innych z największą radością i największym szacunkiem, ale…zanim tak się stanie pokonać trzeba będzie wiele przeszkód, lęków i wątpliwości. Siłę do tego bohaterowie znajdą w… "Kaczych sekretach".
Magda Gessler (urodzona 10 lipca 1953 roku w Komorowie), to jedna z najbardziej rozpoznawalnych postaci polskiej gastronomii oraz mediów. Znana głównie jako restauratorka, prowadząca popularny program telewizyjny „Kuchenne Rewolucje”, jest również autorką książek kulinarnych i felietonistką.
„Kuchenne Rewolucje” to polski program telewizyjny, który zadebiutował na antenie TVN w 2010 roku. Szybko zyskał ogromną popularność i stał się jednym z najbardziej lubianych formatów kulinarnych w Polsce. Każdy odcinek programu skupia się na jednej restauracji, która zmaga się z problemami takimi jak brak klientów, niska jakość jedzenia czy problemy organizacyjne. Magda Gessler odwiedza te miejsca, analizuje ich sytuację i proponuje kompleksowe zmiany mające na celu poprawę kondycji lokalu. W TVN wyemitowano już 30 sezonów programu "Kuchenne Rewolucje". Kolejny już na jesień 2025.