Łeba bawiła się z okazji Święta Miasta. Koncerty, stoiska i kulinarny konkurs
Na deptaku w Łebie przez trzy dni trwała zabawa z okazji Święta Łeby. Swoje produkty wystawili nie tylko goście z różnych stron Polski, ale zaprezentowali swoje umiejętności także kucharze. W konkursie na najsmaczniejsza potrawę z ryby, recenzentami byli m.in. Agnieszka Derba, burmistrz Łeby oraz Sylwia Garska-Chamrycz, finalistka 9 edycji MasterChefa. Rywalizacja była bardzo wyrównana, potrawy pyszne a wybór trudny.
Ostateczne wyniki przedstawiają się następująco:
I miejsce - Kamil Kowalski "MorzeRyba 2.0" - wędzony węgorz, młody bób z krewetkami, arancini z ośmiornicą
II miejsce - Joanna Kosałka "Kwestia Gustu by BosA" - "List z Bałtyku", croissant w kształcie księżyca, inspirowany nocą nad Bałtykiem i historią ludzi morza
III miejsce - Krzysztof Wrzeszcz "Smaki Łeby" - Łebskie Łódeczki, ziemniaki nadziewane wędzonym pstrągiem z serem mozzarella w sosie jogurtowym
Wyróżnienie - Michał Kamiński "Hotel Salitic Resort&SPA" Łeba- Tarta z musem z wędzonego śledzia
Wyróżnienie - Karol Kłobukowski "Zdrowotel Łeba" - Pomuchel agrestowy