Nowy kebab sieci Pasha Kebab w Radomiu. Wylotówka z miasta w stronę Warszawy staje się krainą kebabów
Kebabowy boom przy Warszawskiej. Nowy lokal Pasha Kebab już działa – to czwarty kebab w okolicy
Coraz więcej osób zastanawia się, co takiego jest w kebabach, że opanowują coraz szerzej kulinarną mapę Radomia. Zaskakujące jest również to, że punkty te powstają jeden po drugim szczególnie przy trasach wylotowych, stanowiąc konkurencję dla dużych sieci fast foodów.
Jesień w największym polskim parku rozrywki. "Najlepsze przed nami"
Nowo otwarty lokal Pasha Kebab funkcjonuje w kontenerze. W menu można znaleźć klasyczne opcje: kebab z kurczakiem, baraniną lub mięsem mieszanym. Klienci mogą wybrać wersję na cienkim lub grubym cieście, a także dobrać ulubione dodatki. Dla bardziej głodnych dostępne są dania serwowane na talerzu. Uwagę zwraca kapsalon – holenderskie danie typu fast food, składające się z frytek, mięsa (zazwyczaj szoarmy) oraz warzywnych dodatków. W karcie nie zabrakło również dań dla wegetarian, takich jak falafel czy ryby i różnorodne sałatki.
Wszystko wskazuje na to, że fragment ulicy Warszawskiej stanie się niebawem swoistą "krainą kebabów". Obok Pasha Kebab, obsługiwanego przez pracowników z Bangladeszu, działa także "swojski kebab", prowadzony przez polskie małżeństwo.
Działamy tu najdłużej, bo od pięciu lat. Już na tym odcinku drogi są cztery kebaby, a pewnie będą kolejne. Nasz rodzinny biznes zaczął się od pandemii. Zajmowałem się produkcją cateringu na wesela. Przyszła pandemia, nie było wesel, musieliśmy się czymś zająć – założyliśmy kebab. Zainteresowanie w tym miejscu jest bardzo duże, bo oprócz konsumentów przejeżdżających trasą, w pobliżu znajduje się mnóstwo firm. Zajmujemy się też dowozem kebabów - mówi pan Piotr.
W menu "polskiego kebaba" można znaleźć karkówkę i kurczaka, przyrządzane tradycyjnie na pionowym ruszcie. Ich znakiem rozpoznawczym są świeże warzywa zamiast kapusty, która często dominuje w innych punktach z kebabem.