Nowy kebab sieci Pasha Kebab w Radomiu. Wylotówka z miasta w stronę Warszawy staje się krainą kebabów
Kebabowy boom przy Warszawskiej. Nowy lokal Pasha Kebab już działa – to czwarty kebab w okolicy
Coraz więcej osób zastanawia się, co takiego jest w kebabach, że opanowują coraz szerzej kulinarną mapę Radomia. Zaskakujące jest również to, że punkty te powstają jeden po drugim szczególnie przy trasach wylotowych, stanowiąc konkurencję dla dużych sieci fast foodów.
Nowo otwarty lokal Pasha Kebab funkcjonuje w kontenerze. W menu można znaleźć klasyczne opcje: kebab z kurczakiem, baraniną lub mięsem mieszanym. Klienci mogą wybrać wersję na cienkim lub grubym cieście, a także dobrać ulubione dodatki. Dla bardziej głodnych dostępne są dania serwowane na talerzu. Uwagę zwraca kapsalon – holenderskie danie typu fast food, składające się z frytek, mięsa (zazwyczaj szoarmy) oraz warzywnych dodatków. W karcie nie zabrakło również dań dla wegetarian, takich jak falafel czy ryby i różnorodne sałatki.
Wszystko wskazuje na to, że fragment ulicy Warszawskiej stanie się niebawem swoistą "krainą kebabów". Obok Pasha Kebab, obsługiwanego przez pracowników z Bangladeszu, działa także "swojski kebab", prowadzony przez polskie małżeństwo.
Działamy tu najdłużej, bo od pięciu lat. Już na tym odcinku drogi są cztery kebaby, a pewnie będą kolejne. Nasz rodzinny biznes zaczął się od pandemii. Zajmowałem się produkcją cateringu na wesela. Przyszła pandemia, nie było wesel, musieliśmy się czymś zająć – założyliśmy kebab. Zainteresowanie w tym miejscu jest bardzo duże, bo oprócz konsumentów przejeżdżających trasą, w pobliżu znajduje się mnóstwo firm. Zajmujemy się też dowozem kebabów - mówi pan Piotr.
W menu "polskiego kebaba" można znaleźć karkówkę i kurczaka, przyrządzane tradycyjnie na pionowym ruszcie. Ich znakiem rozpoznawczym są świeże warzywa zamiast kapusty, która często dominuje w innych punktach z kebabem.