Warszawa: Trwa wielki Festiwal Koreański. Królują kimchi, bulgogi czy bibimbap
Festiwal Koreański w Warszawie 2025
W Pałacu Kultury i Nauki trwa Festiwal Koreański, który odbywa się przez cały weekend 11-12 października. Wydarzenie skierowane jest do miłośników kuchni i kultury Korei, ale również tych, którzy pragnę poszerzyć swoje kulinarne szlaki. W przestrzeni festiwalowej odbywają się targi spożywcze, kosmetyczne i artystyczne, a także pokazy i warsztaty poświęcone koreańskiej tradycji.
Festiwal stanowi święto koreańskich smaków i tradycji. Na stoiskach można zobaczyć i kupić koreańskie produkty spożywcze, kosmetyki oraz wyroby artystyczne. Odwiedzający poznają również sekrety koreańskiej pielęgnacji, a eksperci opowiadają o składnikach wykorzystywanych w popularnych kosmetykach.
ZOBACZCIE FOTORELACJĘ Z WYDARZENIA W PONIŻSZEJ GALERII:
Kimchi, bulgogi i bibimbap
Na uczestników czekają występy coverowych zespołów K-popowych oraz kursy języka koreańskiego. Głównym punktem wydarzenia jest kuchnia, w której królują dania takie jak kimchi, bulgogi i bibimbap, nazywany koreańską "michą szczęścia".
- Niezależnie od wieku i zainteresowań, każdy znajdzie tu coś dla siebie - pokazy, warsztaty, smaki Korei oraz prelekcje o koreańskiej kulturze. Zabierz rodzinę, znajomych lub przyjaciół i wspólnie zanurzcie się w bogactwie koreańskiej kultury - informują organizatorzy.
Wydarzenie potrwa dwa dni i przez cały weekend wypełni Pałac Kultury i Nauki smakami, kolorami i dźwiękami Korei. W sobotę wydarzenie potrwa od 12:00 do 20:00. W niedzielę zaś wystawcy dostępni będą w godzinach 12:00-18:00.