Lublin: Trwa festiwal pełen smaków i atrakcji. Co zjemy i ile zapłacimy?
W Lublinie trwa smakowity festiwal
Trzeci dzień Festiwalu Smaku w Lublinie właśnie trwa i już przyciąga tłumy miłośników kulinariów i lokalnych tradycji. Na Starym Mieście odbywa się jarmark festiwalowy, a w restauracji "Od Kuchni" startuje konkurs Najlepszy Smak Lubelszczyzny 2025. Na Scenie Smaku za Trybunałem Koronnym trwa pełen atrakcji program: warsztaty, pokazy kulinarne, konkurs Good Chef Junior oraz występy artystyczne lokalnych zespołów.
W godzinach popołudniowych uczestnicy mogą wziąć udział w spacerze śladami międzywojennych kawiarni i cukierni prowadzonym przez Agatę Hrycaj, a wieczorem zaplanowano kolację komentowaną "Karp po Augustiańsku" z udziałem Łukasza Modelskiego oraz spektakl Teatru Stacja "Lata dwudzieste, lata trzydzieste".
Co przed nami w sobotę i niedzielę?
Weekend zapowiada się jeszcze ciekawiej. W sobotę uczestnicy festiwalu będą mogli zobaczyć występy kół gospodyń wiejskich, wziąć udział w II Mistrzostwach Świata w Jedzeniu Cebularzy na Czas oraz podziwiać pokazy kulinarne Szkoły Lider i Euro-Toques. Na finał dnia zaplanowano koncert Doroty "Sowy" Kuzieli "Drzewo 2.0".
Niedziela to kolejne prezentacje lokalnych produktów, warsztaty rękodzielnicze i pokazy kulinarne, m.in. przygotowanie rosołu polskiego na żywo przez Agnieszkę Kraszewską i Aleksandra Barona.