Hit sezonu? O serniku na patyku marzą dziś turyści nad morzem!
Wakacje nad morzem pachną morską bryzą na przemian z frytkami, zapiekankami serwowanymi w lokalnych budkach. Do grona gastronomicznych nadmorskich wyjadaczy dołączył mrożony sernik na patyku. Wygląda, jak lody, smakuje, jak sernik, a do tego jest ozdabiany na wiele sposobów. Mały i niewinny deser? Nic z tych rzeczy. To już hit tego lata.
Źródło zdjęć: © Facebook | PigOut
Kinga Furtak
Mrożony sernik maczany jest w szybkoschnącej i chrupkiej czekoladzie m.in.– białej, mlecznej oraz z dodatkami. Wariacji jest mnóstwo. Od ciasteczek po orzeszki w karmelu. Wszystko razem tworzy niesamowicie słodką konfigurację. Bo takie ma być!
Sernik na patyku zachwycił turystów
Już robi wielką furorę. Smakami czaruje. Połączenie maliny i pistacji jest podobno perfekcyjne. Można go znaleźć w jednej z budek ze słodkościami w Brzeźnie.
- Nad morzem pojawił się nowy gracz. Nowy szef banieczki deserowej. Nowy Final Boss na cukrowym afterku – napisał w mediach społecznościowych PigOut. - Czy to gofry bąbelkowe? Czy to mochi z TikToka? Czy to fluffy pankejki, które trzęsą się jak ręce człowieka, robiącego przelewy podatkowe 19 dnia miesiąca o 23:59? Nope, to wszystko już było. Teraz wchodzi nowy champion. Mrożony sernik.
Nowa nadmorska słodycz zyskała już grono fanów. W internecie roi się od pozytywnych komentarzy.
- Bardzo smaczny. Wzięliśmy mrożone serniczki, które są warte wypróbowania i chce się tu wrócić po więcej – skomentował jeden z klientów.
- Serniczek bardzo pyszny, śliczny wizualnie, smak niebo w buzi. Idealny deser na ciepłe dni jak te bardziej pochmurne. Bardzo dużo wariantów posypek oraz sosów, wszystko super – napisała zadowolona klientka.
To już zmierzch popularnej nadmorskiej kukurydzy sprzedawanej na plaży i gofrów ze śmietaną i owocami? Czas pokaże.