Pyszne drożdżówki z serkiem, cytrynową nutą i borówkami. Idealne do popołudniowej kawy
Sezon zbiorów na borówkę właśnie trwa. Siostra leśnej jagody jest zdrowa i bardzo smaczna. Jak ją wykorzystać, co z niej przygotować. Drożdżówki z serkiem cytrynowym i borówką to bardzo dobry pomysł. Smakują pysznie i zadowolą nawet najbardziej wybredne podniebienia.
Źródło zdjęć: © GettyImages.com | Pixabay.com
Joanna Tomusiak
Dlaczego warto jeść borówki?
Borówka jest wartościowym owocem ze względu na swoje liczne korzyści zdrowotne. Jest bogata w witaminy i minerały, w tym witaminę C, witaminę K, mangan i błonnik. Wspiera zdrowie mózgu, serca i oczu, a także może pomóc w regulacji poziomu cukru we krwi i poprawie trawienia. Dodatkowo, borówki są niskokaloryczne i mają niski indeks glikemiczny, co czyni je dobrym wyborem dla osób dbających o wagę i poziom cukru we krwi.
Pyszne drożdżówki z borówkami
Jak wykorzystać borówki w kuchni? Pyszne drożdżówki z twarożkiem, nutą cytrynową i borówkami są idealne na śniadanie, jako przekąska i do popołudniowej kawy. Zadowolą nawet bardzo wybredne podniebienia.