Surówka z marchewki. Przepis na wyborny dodatek do obiadu
Chrupiąca marchewka, słodkie rodzynki i kwaskowata cytryna to przepis na idealną surówkę do obiadu. Pasuje do mięs, ryb, ziemniaków, czy kopytek. Jest bardzo zdrowa i zrobisz ją w dziesięć minut. Wypróbuj sprawdzony sposób na pyszną surówkę z marchewki z majonezem.
Źródło zdjęć: © 123rf.com | 123rf/serezniy/zdjęcie ilustracyjne
Karolina Głogowska
W tym artykule:
Szukasz prostego przepisu na surówkę do obiadu? Wypróbuj pyszną surówkę z marchewki z majonezem i dodaj do niej rodzynki. To połączenie smakuje wyśmienicie i doskonale pasuje do różnego rodzaju mięs. Surówka z marchewki z majonezem sprawdzi się jako dodatek do kotletów, mięs pieczonych czy udek z kurczaka. Jest doskonała z tłuczonymi ziemniakami. Dodaję do niej łyżkę soku z cytryny, który świetnie podkreśla smak marchewki, a jednocześnie sprawia, że surówka jest jeszcze zdrowsza.
Surówka z marchewki z majonezem i rodzynkami - pyszny dodatek do obiadu
Czas przygotowania: 10 minut
Porcja: 4 osoby
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
- 3 marchewki,
- kilkanaście rodzynków,
- łyżka majonezu,
- natka pietruszki,
- łyżka soku z cytryny,
- sól, pieprz.
Jak zrobić surówkę z marchewki z majonezem i rodzynkami?
- Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce julienne lub tradycyjnej na grubych oczkach.
- Dodaj do marchewki sok z cytryny, sól pieprz i wymieszaj.
- Następnie dodaj majonez i rodzynki. Ponownie wymieszaj.
- Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią surówkę.
Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!