Gorlice: Ogórków i grzybów na Dworzysku pod dostatkiem.
Grzybowe szaleństwo w lasach przekłada się na to, co dzieje się na gorlickim Dworzysku. A więc ofertę grzybową. Dzisiaj za porcję prawdziwków trzeba było zapłacić od 10 do 20 złotych, w zależności od wielkości opakowania. Sprzedawcy twierdzili stanowczo, że proponowane przez nich okazy są zdrowe.
Wciąż popularnością cieszą się ogórki. Już nie na kilogramy, ale na worki. Za jeden trzeba zapłacić od 80 do 90 złotych. Do tego chrzan po 25 złotych, koper i czosnek po średnio 3 złote za główkę.
Sporo jest także owoców sezonowych. Dzisiaj dominowały borówki amerykańskie i leśne. Tutaj uwaga – trzeba dobrze się przyjrzeć temu, co oferują sprzedawcy. Towar opisany jest bardzo sprytnie: borówka, odmiana leśna, która tak naprawdę ma niewiele wspólnego z lasem. Cena tej prawdziwie leśnej pozostaje niezmienna – 44-45 złotych za kilogram. Druga wersja, to około 30 złotych za kilogram.