Rzeszów: Moc regionalnych produktów na Podkarpackim Bazarku
W Parku Papieskim w Rzeszowie znów zrobiło się kolorowo i pachnąco. W sobotni, słoneczny poranek odbywa się jesienna edycja Podkarpackiego Bazarku - wydarzenia, które od lat przyciąga miłośników zdrowej, regionalnej żywności.
Źródło zdjęć: © Polska Press Grupa | Krzysztof Kapica
Krzysztof Kapica
Na stoiskach znaleźć można szeroki wybór produktów prosto od lokalnych producentów: tradycyjnie wypiekane chleby, słodkości, przetwory owocowo-warzywne oraz naturalne miody. Wystawcy prezentują też regionalne wędliny, sery i nabiał, zachęcając odwiedzających do degustacji i rozmów o tym, co najlepsze w podkarpackiej kuchni.
Podkarpacki Bazarek potrwa do godziny 14. To doskonała okazja, by zaopatrzyć się w świeże produkty i poczuć smak prawdziwej jesieni.